lørdag 29. november 2008

Og så kom vi hjem til El Salvador

Turens siste mål er nådd. Vi er tilbake i El Salvador, over to år siden forrige gang. Etter en rask tur innom Maya-ruinene i Tikal, dro vi til Guatemala City og videre til San Salvador (til sammen 14 timer på reis).
Ommund står over skrivingen i denne runden – de fleste har vel hørt nyhetene fra Hydro på Karmøy, og da var det en ferierende fagforeningsmann som plutselig ikke hadde så lyst til å være på ferie mer. Akkurat nå suger han til seg alt han kan av nyheter og skriver mailer så tastene klaprer.

Det er herlig å være tilbake i kaoset på bussene, med vekkelsespredikanter og godteri/frukt/kokos/mat/grønnsaks-selgerne, men enda mer herlig var det å komme HJEM – til Ommunds vertsfamilie i landsbyen Los Henriques. Det er over fire år siden han bodde der, og to og et halvt år siden vi sist var på besøk, men det er som om vi var det for noen måneder siden. Ting er chill, hønene, gjessene, katten og hundene springer rundt, alle barna spiser når de er sultne og det er lov til å ligge i hengekøya midt på dagen (kanskje især midt på dagen, for da er det jo varmest).

I dag har vi for eksempel stått opp, spist bønner, tortilla og egg til frokost, hengt opp hengekøya vi kjøpte til familien, sortert ut til dårlige bønenne før José (den eldste broren som fortsatt bor hjemme) tok oss med til byen for å selge en sekk. Det venter nok mer av både egg, tortilla og bønner når vi kommer hjem, også leser vi kanskje litt i en av hengekøyene, ser på de lite balanserte nyhetene på tv og legger oss ved 21-tiden.

Det høres kanskje ut som salvadoranerne bare hviler og koser seg, men tvert imot. De jobber ekstremt hardt. Det vi vel lar oss bergta så veldig av, er at de tar alt så veldig rolig, koser med barna, sparker vekk hønene og tenker lite på nettbanken. Det samme skal vi gjøre de neste fem dagene :)

Ingen kommentarer: