mandag 26. november 2007

1000 meter fossefall og blemmer i sola

Noen ganske fá myggstikk rikere er vi tilbake i Ciudad Bolivar, etter tre dager i skauen. Fredag kjórte vi et bitelite Cessna-fly i over en time til landsbyen Canaima og nasjonalparken der, gikk i en halvtime, kjórte bát pá elva i en halvtime, gikk en time, kjórte bát i tre timer, gikk i en time, sá en 1000 meter hóy foss og badet under den, gikk ned igjen, kjórte bát over elva i 30 sekunder, spiste kylling og sov en natt i hengekóyer langt der inne i skogen.

48 HESTER: Slik bát kjórte vi i.

HÓÓÓYT: Meg og fossen.

BADING: Svómmetur i elva der Salto Angel renner ned.

I tillegg til meg og Ommund var elleve andre med pá turen. Stórst inntrykk gjorde tre estere, fordi én av dem ble sá uapetittelig solbrent. Han fikk en stor blemme pá nesa; fórst trodde jeg det var ketchup han hadde sólt, men det viste seg á vaere en skikkelig solbrentblemme. Aldri glemmer vi heller en islandsk jente som insisterte pá á bryte skogsfreden ved á spille musikk fra mobilen sin hele tiden, OGSÁ mens vi sá pá fossen i máneskinnet. Pá toppen av det hele likte hun ikke Sigur Ros!


GJENG: 13 turiser pá gátur. Dessverre er verken den solbrente esteren eller den islandske plageánden fanget inn.

Lórdag reíste vi samme tibake , báde i bát og til fots. Ved lunsjtider kom vi fram til en óy i en slags lagune som det renner fosser ned pá hver side av. Der var vi hele ettermiddagen, og fikk i tillegg til sá mye bading vi ville gá pá undersiden av en foss (selvsagt en haug mindre enn Salto Angel). Om kvelden snakket vi med en kineser og overnattet i hengekóye enda en gang; denne natten under ápen himmel. Det var ganske fint!

FOTOSESSION: Kineseren tar bilder av sin kone foran Salto Sapo.

SOV GODT: Ommund skal noen timer senere sovne i denne hengekóya. Og vi sover godt!

Sóndag var det tid for tilbaketur til CdBl. En kjapp báttur til den lille flyplassen, en dróy times venting (ALLTID latinotid…) og en langt mer ubehagelig Cessna-tur tilbake. Men vi kom fram i en bit. Posadaet vi hadde sett oss ut var fullt, sá det ble billighotell (som tatt rett ut av en David Lynch-film, ifólge Ommund).

Vi er ná pá planleggingsstadiet for den videre turen. Vi vil til Merida, en by i Andesfjellene, for á kanskje se litt fjell og i alle fall se de store savannene. Men det er opptil to dagsreiser, sá vi vurderer fly. Den som fólger med fár se!


6 kommentarer:

Karen Marie sa...

Det ser deiligt ut!! Barra liiiiiiitt misunnelige her i snøføyken... Her kjeme ein nattahilsen fra Johanne:ffffffffffffffffeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
klemmar fra oss

Marit sa...

Ser ut som dere fremdeles har det flott.Vi har snø og litt vind. Kos dere videre. Skal studere kartet for å se mer hvor dere ferdes.Klem fra oss to

Unknown sa...

mmmm ser ut som om dere har det helt herlig! kos dere resten av ferien!

Rune Tvedt sa...

Hei, det ser veldig kjekt ut! Jeg er glad du er så kort i stilen at tilogmed Hemmingway ville vært misunnelig. Det ville vært litt plagsomt visst du utbroderte hvor fantastisk det egentlig er. Jeg går ut fra at Rjukanfossen har fått seg enda en trøkk!?

Mari sa...

Takk for kommentarer, folks ;) Hemingway-kort, jammen meg! Tenkte bare jeg skulle la bildene tale for seg og tankene rulle :)

Unknown sa...

Men denne engelske saltoen var vel ikke bedre enn VÅR Foz de Iguazu??? I så fall er jeg kjeeeempemisunnelig!
Kos dere videre, begge mine kjære venner :)